perjantai 1. huhtikuuta 2011

79 tulipullaa

Tein tänään tämmöisiä naposteltavia pikkupalleroita ennen töihin menoa. Lihapullat on maailman helpoin tapa heittää kaikenlaiset jääkaappiin jääneet tähteet. Esimerkiksi dipin jämät ovat erittäin oivallinen keino kermaviilin korvaamiseen.

Kävin ostamassa jauhelihaa lähikaupassa, ja pidin sormet ristissä josko siellä olisi jäljellä -30%-lihaa, koska olen aikas pihi ja kaikessa pitää säästää :) No, löytyihän sieltä, joten ostin 2 pakettia ja hyppelin iloisesti kotiin tekemään näitä herkullisia palloja.

Tällä kertaa halusin tehdä tulisia pullia, ja jääkaapissa oli sellainen ärsyttävä juustonjämä, mistä ei enää saa viipaleita ja ruukullinen basilikaa, joten ohje kuuluu jotakuinkin näin:

Tuliset yrtti-lihapullat

purkki kermaviiliä
desin verran korppujauhoja
2 sipuli (käytin 2 pientä)
muutama kynsi valkosipulia (laitoin 5 vai 6 en muista enää)
3 punaista chiliä
2 niitä purkissa liemessä olevia jalopeñoja
kaikenlaisia mausteita: paprikajauhetta, chilipulveria, grillimaustetta, juustokuminaa, jauhelihamaustetta, kuivattua oreganoa jne. Oikeastaan kaikki varmaankin käy, oman maun mukaan
1 ruukku basilikaa
n. 1dl juustoraastetta
800g jauhelihaa (sikanauta)

Sekoita kermaviiliin korppujauhot ja anna turvota. Pilko sipulit, chilit, basilika jne ja laita sekaan. Mausteet ja juusto perään ja kunnon sekoitus. Lisää jauheliha ja vaivaa kunnolla. Tee pikkuisia pullia ja laita ne suoraan pellille. Paista pullia noin 15 minuuttia 225 asteessa.

Kyllä, tästä taikinasta sain tehtyä 79 pullaa. Ne mahtuivat juuri ja juuri pellille, ja oli kyllä aikamoinen rasvamäärä irronneena kun otin ne pois uunista. Tai oletan että se oli rasvaa, koska sittenhän näistä tulisi suurinpiirtein terveellisiä :) Siitä sitten vaan lautasille ja napostelemaan! Tein näille creme fraichesta (kevyt) kastikkeen: purkillinen creme fraichea, jonkin verran valkosipulijauhetta ja jonkin verran sitruunanmehua. Tasapainotti mukavasti pullien tulisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti