perjantai 22. huhtikuuta 2011

Sitruuna-persikkajuustokakku


Pitkäperjantain kunniaksi tein tämmöisen tekeleen.

Sitruuna-persikkajuustokakku

Pohja:
175g Digestive-keksejä (tai putkilo Dominoja)
50g voita

Täyte:
2 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 rkl maissitärkkelystä
1 dl sitruunamehua
2 tl sitruunan kuorta
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä

Kiille:
n. 170g säilykepersikoita pienellä määrällä lientä
pari ruokalusikallista persikanlientä (tai appelsiinimehua)
2 liivatelehteä

Murusta keksit pieneksi ja sekoita sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle (laita alle leivinpaperia jos aiot saada kakun joskus irtikin pohjasta) ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Tee täyte: laita vesi, sokeri, munat, maissitärkkelys ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna, kunnes seos paksuuntuu. Lisää sitruunan kuori ja liotetut liivatelehdet. Anna jäähtyä ja lisää tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada tasaisesti pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Kiillettä varten muussaa tehosekoittimella persikat. Liota liivatelehdet, lämmitä liemi tai mehu kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Kaada seos persikoiden joukkoon ja kaada kakulle. Hyydytä mieluiten yön yli.

Oli mukavan kirpeää, ja päällinen tasapainoitti mukavasti täytteen sitruunaisuutta. Pohja olisi ehkä ollut parempi Dominoista tehtynä, mutta noinkin se oli maistuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti