tiistai 5. huhtikuuta 2011

Pussipastaa... Vai onko?


No eihän se ole! Vaan itsetehtyä herkkujuustokermapastaa. Inspiraation lähteenä tosin oli pussijuustopasta. Apukokki ilmoitti haluavansa sitä ruoaksi, mutta ajattelin koettaa tehdä sitä ihan oikeasti itse. Eihän sen niin vaikeaa pitäisi olla.

Ei se vaikeaa ollutkaan, vaan erittäin helppoa ja nopeaa. Näin se suurinpiirtein meni:

Juustopasta n. kolmelle

1 purkki Kolmen juuston ruokakermaa
1 mozzarellapallukka
jonkin verran muita juustoja (itse käytin jotain 30g vuohenjuustoa ja Saint Albrayta)
puolikas paketti vahvaa Koskenlaskijaa
desin verran raastettua parmesania

Pilko juustoja pienemmäksi ja laita kaikki kattilaan. Lämmitä kunnes seos on tasaista. Tarjoa pastan kanssa.

Juustovalinnat siksi, että niitä sattui kaapissa olemaan. Tämä on erinomainen kastike juustojen syöjille, sillä ne jämät on niin helppo vain nakata kastikkeen sekaan. Sinihomejuusto tekisi varmasti ainakin minulle mieleistä kastiketta, mutta tuo toinen maistelija ei siitä niin välitä, joten jätin sen lisäämättä. Ehkä olisin lisännyt vähän tavallista kermaa, ettei kastike olisi ollut niin paksua ja vahvan makuista. Kuulemma tosin noinkin oli hyvää. Ja taisin kuulla sellaisenkin kehun, että kastike olisi ollut paljon parempaa kuin pussipastassa. Ja se merkitsee jo jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti