perjantai 1. huhtikuuta 2011

Monsteriburgeri


Tämmöistä meillä syötiin eilen. Tein sämpylän itse jostain ihan perusohjeesta, ja muotoilin siitä isoja yksilöitä. Tykkään tehdä kaikenlaisia jänniä lihapullia (voisin niistäkin tänne kirjoitella joskus), mutta sen verran olen mainosten orja että hampurilaispihvin täytyy olla pelkkää jauhelihaa. Paketista saa näppärästi 4 pihviä, kun lihan jakaa 4 osaan, muotoilee käsissä ja painelee jotta liha ei murenisi kesken syönnin, ja litistää pihvit vaikkapa leivinpaperin välissä. Paistan pihvit kolmisen minuuttia puoleltaan tai kunnes ne ovat kypsiä. Yleensä viillän oman pihvini keskelle viillon ja kurkkaan, onko kypsyys hyvä. Suolaa ja pippuria pintaan ja sämpylän väliin.

Tällä kertaa kävi niin, että en ehkä ihan arvioinut sämpylöiden turpoamista ja pihvien kutistumista oikein: sämpylöistä tuli aivan valtavia möhkäleitä ja pihvit kutistuivat, ja tuloksena oli aika vähälihainen purilainen. Ei sillä ettäkö se haittaisi. Apukokkia saattoi kyllä vähän harmittaa.

Hampurilaisen väliin laitan yleensä salaattia, sipulia, tomaattia, kaupan valmista kastiketta ja juustoa. Tykkään myös tulisestä burgerista: chiliä, salsaa, salaattia, sipulia ja ehkä tomaattia ja juustoa. Tosi hyvää! Eikä erityisen kallistakaan, olettaen että kaapissa on perustarpeet: leipää tai leivontatarvikkeet, rehuja ja kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti