keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäisherkut


Pääsiäissunnuntaita meillä vietettiin lähinnä siksi, että se on tekosyy tehdä hyvää ruokaa. Tänä vuonna lautaselle päätyi ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä kanan rintafilettä, uusia perunoita ja parsaa. Kanan ja kinkun väliin sujautin tuoretta oreganoa, ja se kurkkaakin kivasti kinkun läpi. Hyvin keväisen värinen annos, ja maistuvaakin. Tein näin:

Kanasysteemi

3 kanan rintafilettä
9 suikaletta ilmakuivattua kinkkua (esim prosciuttoa, itse käytin Schwartzwaldin kinkkua)
muutama oksa tuoretta oreganoa

Laita kanalle sopivasti oreganoa ja kääri se 3 kinkkuviipaleeseen. Paista kanoja ensin pannulla pari minuuttia puoleltaan keskilämmöllä (3 tai 4 normilevyllä) ja laita uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Leikkasin "testikanan" kahtia kypsennyksen loppuvaiheessa ja tarkistin onko kypsyys hyvä.

Sitten vaan parsat (kuorittuina) veteen noin 5 minuutiksi, perunat kypsiksi ja lautaselle. Kaadoin vähän sitruunalla maustettua voisulaa lisäkkeiden päälle. Ja tarjolle.


Jälkkärinä tein vähän Panna cottaa:

Vaniljainen Panna cotta ja persikka-passionkastike

Panna cotta:
3 dl kermaa
vajaa 1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä

Lämmitä kerma, sokeri ja vaniljatanko kattilassa ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Poista vaniljatanko, lisää liotetut liivatelehdet ja kaada annosvuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Persikka-passionkastike:
3 passionhedelmää
n. 1 säilykepersikka

Muussaa persikka tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaavi passionhedelmien sisälmys sekaan. Tarjoile panna cotan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti