perjantai 22. huhtikuuta 2011

Rasvaista ja ravitsevaa


Keskiviikkona meillä syötiin terveellisesti. Sipulirenkaita ja nugetteja! Omatekemiä tietenkin. Friteeraus on mukavaa puuhaa, ja joskus sitä saa kyllä vähän herkutella vaikka rasva vähän reisiin suuntaakin ainakin minulla... Ja se on suht helppoa. Tarvitset vain:

3 lautasta: venhäjauhoja, kananmunaa rakenne rikottuna ja korppujauhoja
Sipuleita (itse käytin 2 tuohon satsiin)
Kanaa (pihi kun olen niin ostin 300g halpissuikaileita, mutta niistä sai kyllä ihan kelpo nugetit. Mielummin ehkä suosittelisin kanan rintafileitä. Tai vaikka hornetteja!)

Leikkaa sipulit kivoiksi renkaiksi. Pyöritä niitä vuoronperään lautasilla: jauho, muna, korppujauho. Laita öljyyn lillumaan hetkeksi (pari minuuttia) ja saman verran toiselta puolelta. Kanan kanssa sama: jotkut suikaleet olivat tosi hyvän kokoisia nugeteiksi, ja lopuista tein sellaisia pikku "kasoja", jotka liimautuivat aika hyvin toisiinsa paistovaiheessa.

Öljyn pidin nelosella (0-6), ja välillä laitoin kolmoselle kun tuntui, että alkoivat palaa (kts. kuva :D). Ripottelin suolan vasta lopuksi, mutta sen voi sekoittaa johonkin noista lautasista, ehkä korppujauhoihin kannattaisi. Korppujauhoja voi myös maustaa muutenkin, esimerkiksi jollain chilimausteella ja grillimausteella voisi tulla mukavan mausteisia rasvapalloja.

Innostuin muuten tekemään pääsiäisjuustokakkua, ja se onkin jo jääkaapissa. Siitä ehkä myöhemmin tänään juttua, kunhan sen saa korkattua. Pääsiäissunnuntaiksi päätin tehdä jotakin hyvää... Siitäkin lisää myöhemmin :) Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti