perjantai 15. huhtikuuta 2011

Banaani-kinuskimuffinit


Laskin kerran täydellisen kokoisen muffiniohjeen meidän vuoallemme: se täyttää 6-reikäisemme ihan täydellisesti. Tätä ohjetta on helppo muunnella oman maun mukkaa, alkuperäisesti se on mustikkamuffineille, mutta tein eilen siitä banaanimuffineita. Ohje näyttää tältä:

Banaanimuffinit (6 kpl)

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1/2 dl maitoa
1 1/2 banaania

Sekoita kuivat aineet ja nesteet keskenään. Sekoita nesteet kuivien aieiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää muussatut banaanit. Annostele voideltuihin vuokiin. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kinuskiosan tein ihan kinuskina. Kinuskikissan kinuskiohje oli erittäin näppärä ja kaikenkattava, ja elämäni ensimmäinen kinuski taisi onnistua yllättävänkin hyvin. Tajusin vasta tätä kirjoittaessa että muffinithan olisi kannattanut kastaa kinuskiin eikä lusikoida kinuskia niiden päälle niinkuin minä tein. Vaikka tulihan noista erittäin esteettisiä, valumattomia ja tasalaatuisia noinkin :)

Olisin halunnut vielä pursottaa jotakin kivaa kreemiä muffinien päälle, mutta onneksi minulla ei ole niitä hienoja välineitä pursottamiseen. Olisi tullut vielä rasvaisempikin. Eiköhän näissä ollut jo tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti